Det finns två grundläggande regler för att få sin webbsida.

Registrera ett domännamn är det första.
Ett domännamn utgör adressen till din webbplats och kan sluta på. .se, .com, .net, .org, .Info,... och många fler.

När du har registrerat ditt domän namn är det dax att du väljer ett webbhotell (Steg 2). Det är där du kan skapa och publicera dina webbsidor, bygga beställningsformulär, lägga till funktioner och underhålla din webbplats.Låt oss först fokusera på att välja det bästa domän namnet för din webbplats.

Det man finner i de stora sökmotorerna (Google, Yahoo, etc.) är viktigt för dig, rekommenderar starkt att du registrerar ett domännamn som innehåller dina viktigaste sökord i stället för
företagets namn.

Tänk på det, den genomsnittliga surfaren söker efter ämne, inte på egennamn. Visst, du kan fortfarande använda ditt företags namn på dina webbsidor, men jag tror att det är viktigare att se till attdomän namnet innehåller dina viktiga "sök vänliga" sökord om du vill ta emot trafik från hela världen.

Nu, som alltid, det finns undantag ... Om du bara skapar en webbplats för ett lokalt företag, får trafik från hela webben kanske inte är så viktigt för dig. Om detta är fallet, kan det vara bättre att registrera ditt företagsnamn och skapa varumärkeskännedom lokalt istället för att försöka kapitalisera på sökmotor närvaro.

OBS: Tänk på att domännamnet är inte den enda faktor som vägs av sökmotorer för att avgöra din placering. Innehållet på dina webbsidor och webbplatsens popularitet (inkommande länkar från andra webbplatser) är mycket viktig. Men det är en fördel att se till att ditt namn är optimerat för bästa möjliga resultat

Här är några fler tips på hur man väljer det bästa domännamn: Registrera inte domännamn som är för långa och har för många stavelser. Ja, du kan registrera namn på upp till 63 tecken långa, men det betyder inte att du måste använda alla 63 tecken.

Du vill att ditt domän namn skall vara lätt att komma ihåg. Inte alla kommer att hitta din sida direkt så försök att tänka på något som kan vara lätt att komma ihåg - även om jag inser att detta kan vara knepigt med all den variation som finns på internet. Använd bindestreck om ditt namn är mer än 10 ord då det blir lättare att läsa och komma ihåg.

Skydda ditt namn genom att registrera flera tillägg (. Net,. com, osv) Detta avskräcker människor från att kopiera diin webbplats. Du behöver inte bygga en webbplats på alla domäner, men du kan reservera de andra att hålla folk borta (efterapningar) från att registrera dem.

Hur man registrerar ett domännamn Registrera ett domännamn är enkelt och billigt. Det spelar ingen roll var du registrerar din domän. Varje registrator tillhandahåller samma tjänster men priserna kan variera.